Agustí Serratacó i Costa
(Sant Feliu de Codines, 1955)


Als cinc anys comença els estudis de solfeig i als deu s’incorpora a l’Escolania de Montserrat. Amb el mestre Josep Colomer aprèn la tenora i amb el mestre Fèlix Martínez Comín fa estudis d’harmonia. S’inicia com a intèrpret de tenora als vint anys a la cobla La Principal de Collblanc; posteriorment funda la cobla Mediterrània. L’any 1995 funda la cobla Contemporània, hi actua com a tenora solista fins a l’any 2013 i com a representant des de la creació fins al setembre de 2016. Compositor de reconegut prestigi en el món sardanista, el seu estil ètnic impregna totes les seves obres.


 

Sardanes enregistrades per la Cobla Contemporània:


SardaMachín: (2016) Temes originals de Dos gardenias de Isolina Carrillo i Toda una vida i Madrecita de Osvaldo Farrés.


I... no serem moguts!: (2014) Tema original de Ningú no compren ningú de La Trinca, L’home dibuixat de Jaume Sisa i No serem moguts (popular).


Manel i Jaso, un somni real:
Dedicada a Manel Riobello i el seu gos pigall Jaso, companys inseparables (2012).

 

Fa 20 anys: Dedicada als primers vint anys dels Amics de la Sardana d’Almacelles (2011).

 

Pels meus brots: Dedicada a tots els dansaires que han format part de la colla Brots del Cim durant els primers deu anys, i a Joan Benavides i a Martí Villegas, dos músics de la cobla Contemporània; iniciativa de la capdansera Susanna López (2012).

 

60 crits i ... amunt!: Dedicada a la Nuri Escudé i a tots els amics de la colla Amunt i Crits de Terrassa, en la celebració del 60è aniversari de la fundació de la colla (2008).

 

El cant de la senyera: Himne de l’Orfeó Català, amb lletra del poeta Joan Maragall i música de Lluís Millet, el 1918 es va erigir com a cançó emblemàtica de la Germanor dels Orfeons de Catalunya. Durant el franquisme va despertar topades i tibantors amb el règim, i va ser prohibida definitivament arran dels “Fets del Palau de l’any 1960”. En les darreres i multitudinàries manifestacions organitzades per Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana ha continuat compartint escenari i rellevància al costat de Els Segadors. Estrenada a Montserrat en la cerimònia de benedicció de la bandera de Catalunya (1896). Música original de Lluís Millet i Pagès / lletra de Joan Maragall i Gorina. Arranjament per a cobla d’Agustí Serratacó i Costa.

 

L’estaca: Editada en un EP de l’any 1968 juntament amb la cançó El bandoler, L’estaca va tenir un paper rellevant en la majoria de recitals de Lluís Llach, sobretot en els concerts al Teatre Olympia de París l’any 1973 i al Camp Nou el 1985. Ha estat traduïda a diverses llengües i cantada en altres països pel seu contingut reivindicatiu. Actualment és l’himne de la Unió Esportiva Arlequins de Perpinyà (USAP) i del sindicat polonès Solidarnosc. A Catalunya, mentrestant, encara esperem que acabi de ‘tombar’. Música i lletra original de Lluís Llach (1968). Arranjament per a cobla d’Agustí Serratacó i Costa.

 

Els Segadors: Barreja de cançó eròtica i balada històrica, Els Segadors es va convertir en l’himne que la Catalunya sobiranista de principi del segle XX necessitava. Les diverses prohibicions de cantar-lo, sobretot durant la Dictadura, van reforçar el sentit identitari d’una cançó que no va ser reconeguda com a Himne Nacional de Catalunya fins a l’any 1993. Malgrat que la retallada de l’Estatut del 2006 li ha tret la condició de «nacional», es manté no només en actes oficials sinó també en les darreres manifestacions per la independència. Música original de Francesc Alió i Brea / lletra d’Emili Guanyavents i Jané (1892). Arranjament per a cobla d’Agustí Serratacó i Costa.


Galop TV: (2013) Tema original de Heidi de Takeo Watanabe.

Bonança pel prat de Dallas:
(2013) Temes originals de Dallas de Bruce Broughton, La casa de la praderia i Bonanza de David Rose.

Refilets d’Andorra:
Dedicada a l’Agrupació Sardanista Andorrana per iniciativa dels bons sardanistes andorrans Antònia Serra i Joan Mas (2011).

Carmen:
(2011) Tema original de Carmen de Georges Bizet.

A en Josep M. Mas: Dedicada al promotor sardanista del Barri de Balàfia de Lleida (2010).


Estant amb tú, visc cantant:
(2010) Temes originals de Vivo cantando de Maria José de Cerato i Aniano Alcalde, Estando contigo de Antonio Guijarro i Augusto Algueró i Corazón contento de Palito Ortega

En Miquel i la Lídia: Dedicada als monitors de la colla Laietans, amb agraïment de tots els dansaires de la colla (2009).


Galop Stius:
(2009). Temes originals de El negro no puede i Carnaval carnaval de Georgi Dann i Casatschok de Boris Rubaschkin.


Roure Vell a Mallorca:
(2009). Temes originals de El Puente i Vuelo 502 de Ricardo Eliseo i Joaquin Alfonso i Ata una cinta amarilla al viejo roble de Irwin Levine i Lawrence Russell.


Dolly, Zhivago i Chitty Bang Bang:
(2008). Temes originals de Jerry Herman de la pel·lícula Hello, Dolly! (1969), de Maurice Jarre de la pel·lícula Doctor Zhivago (1965) i de Robert B. Sherman i Richard M. Sherman de la pel·lícula Chitty Chitty Bang Bang (1968).


Constància:
Dedicada als amics Rafael Jimenez i Joan Julià per la seva tasca de 30 anys front l’Agrupació Sardanista Baix Montseny de Sant Celoni (2007)


El so de la música:
(2007). Temes originals de Richard Rodgers de la pel·lícula The sound of music, curiosament traduïda a Sonrisas y lágrimas (1965).


Gràcies i Adéu!
:  En memòria de Jordi Rovira i Galceran (Santa Coloma de Gramenet), promotor de les nostres tradicions, per iniciativa d'Antoni Samper (2000).

 

Barberà amb la sardana:  Dedicada a l’Agrupació Sardanista de Barberà del Vallès (1999).

 

Flama d’Argent:  Dedicada a la Unió d’Anelles de la Flama de Valls en el seu 25è aniversari (1998).

 

Bell Esplai:  Dedicada a la colla Bell Esplai de Valls (1996).

 

La Quimeta i l’Andreu són gegants: Dedicada als dos gegants de Sant Andreu de la Barca (2003).

 

Noia campió!: Dedicada a l’equip d’hoquei sobre patins de Sant Sadurní d’Anoia, quan va guanyar el campionat de lliga, per iniciativa de Pere Rebordosa (1987).

 

Sardanes enregistrades a la col.lecció Fent Amics:

 

Esperit de colla: Dedicada als amics i sardanistes Santi Ferrerfàbrega i la seva esposa Mati Adam (2008). Enregistrada per la cobla Tres Vents.